Andělské řezy

28.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 5 žloutků, 60 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 bílků, 60 g cukru, 200 g hladké mouky, 1 KL kypřícího prášku do pečiva, 80 g rozpuštěného másla nebo margarínu
Na pokapání: 200 ml kakaového nápoje (např. granko s mlékem)
Náplň a ozdobení: 1 balení krémové náplně čokoládové, 200 ml mléka, 3 PL moučkového cukru, 250 ml smetany na šlehání, 1 zarovnaná PL moučkového cukru, 1 balíček Smeta-fixu, 1 PL kakaa

Jak na to:

Na těsto ušleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl do pěny. Bílky ušleháme do tuha s cukrem a vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a rozpuštěné máslo nebo margarín. Těsto rozetřeme na plech a pečeme 40 min. Vychladlý korpus propíchneme na několika místech špejlí a pokapeme kakaem. Náplň připravíme z krémové náplně, mléka a cukru (3 PL) - a potřeme jí korpus. Smetanu s cukrem (1 PL) a Smeta-sixom ušleháme do tuha a natřeme na krém. Na 2 hodiny uložíme do chladničky. Posypeme kakaem.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy