Špikovaný květák s omáčkou
5.10.2012
1 velký květák, 1 velká kyselá okurka, 1 středně velká mrkev, 1 malá červená řepa
Omáčka: 1 dcl majonézy, 2 dcl zakysané smetany, 1 středně velká cibule, trochu tymiánu, vegeta
Květák uvařte ve slané vodě do poloměkka a položte na mělký talíř. Na řezy nakrájejte kyselou okurku, uvařenou mrkev a uvařenou červenou řepu. Květák prošpikujte připravenými řezy a zalijte omáčkou.
Omáčka: Smíchejte majonézu smetanu a nadrobno posekanou cibuli, tymián a vegetu.
TIP: Špikovaný květák můžete podávat s hlávkovým salátem nebo řezy čerstvých rajčat.
Květák se žloutkovou omáčkou, Květák s tvarohovou omáčkou, Květák v kari omáčce, Smažený květák, Květák s vajíčky