Květák se žloutkovou omáčkou
11.11.2011
1 větší květák, 60 g másla, 2 žloutky, 2,5 dcl vody, 1 lžíci petrželky, šťávu z jednoho citronu, sůl
Jak na to:Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Do hrnku dáme žloutky, vodu, sůl a polovinu másla nakrájeného na kousky. Hrnek postavíme do kastrolu s vodou a za stálého míchání zahříváme. Když omáčka zhoustne, přidáme 1 lžičku studené vody a máslo. Omáčku ochutíme šťávou z citronu a petrželkou. Omáčkou poléváme vařený květák a jako přílohu podáváme vařené brambory.
Podobné recepty:Špikovaný květák s omáčkou, Květák s tvarohovou omáčkou, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky