Pikantní koláče
12.10.2011

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 40 g droždí, 6 PL oleje, 2 lžičky soli, ¼ l vody, 1 vejce, 200 g oravské slaniny, 200 g cibule, 150 g tvrdého strouhaného sýra
Jak na to:Droždí rozpusťte ve vlažné vodě, přidejte mouku, olej, sůl a vypracujte hladké těsto. Nechte vykynout. Z vykynutého těsta udělejte palice, který nakrájíme na 16 dílů. Každý díl rozválejte na placku. Dejte na vymaštěný plech, každou placku potřete rozšlehaným vejcem a obložte na jemno nakrájenou cibulí a Oravskou slaninou. Posypte strouhaným sýrem. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 200 ° C 20-30 min.
Podobné recepty:Těsto na kynuté koláče, Chodské koláče, Moravské koláče, Pikantní koláče, Kroucené koláče