Pikantní koláče

21.11.2011
Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 40 g droždí, 6 lžic oleje, 2 lžičky soli, 250 ml vody, 1 vejce, 200 g oravské slaniny, 200 g cibule, 150 g tvrdého strouhaného sýra

Jak na to:

Droždí rozpustíme ve vlažné vodě, přidáme mouku, olej, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme palice, který nakrájíme na 16 dílů. Každý díl rozválíme na placku. Dáme na vymazaný plech, každou placku potřeme rozšlehaným vejcem a obložíme na jemno nakrájenou cibulí a Oravskou slaninou. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 ° C 20 až 30 minut.

Podobné recepty:

Těsto na kynuté koláče, Chodské koláče, Pikantní koláče, Moravské koláče, Kroucené koláče