Krkovička na indický způsob

25.10.2011
Potřebujeme:

6 porcí: 1 kg vepřové krkovičky, 2 cibule, 1 lžíci kryst.cukru, 400 ml smetany na vaření, kukuřičný škrob nebo hladkou mouku, pepř, nové koření, sůl, 100 ml oleje
Marináda: 100 ml oleje, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky kořeninové směsi Indie, ½ lžičky kari koření, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku, chilli koření

Jak na to:

Maso nakrájíme na menší plátky, okraje nařízneme. Osolíme a okořeníme mletým pepřem.
Marináda: Koření na marinádu smícháme s olejem. Vložíme do ní maso a necháme odležet 3 až 4 hodiny (nejlépe přes noc). Marinované maso prudce osmažíme na rozehřátém oleji. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a pár zrnek nového koření. Během dušení přidáme lžíci cukru a sůl. Když je maso udušené, přidáme smetanu a krátce povaříme. Pokud je omáčka řídká, zahustíme ji kukuřičným škrobem nebo hladkou moukou. Podáváme s pečeným bramborem v kombinaci s rýží.

Podobné recepty:

Krkovička na vinohradský způsob, Kuřecí játra na indický způsob, Hrášek s mrkví na indický způsob, Kuře na indický způsob, Vepřová krkovička se šťávou