Velikonoční šunková nádivka s kopřivou

Potřebujeme:

300 g veky, 200 ml mléka, 2 lžíce másla, 3 vejce, 150 g šunky, 100 g mladých kopřiv, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, muškátový květ, petrželku, pepř, sůl, sádlo a mouku do zapékací mísy , zeleninu na ozdobení

Jak na to:

Veky nakrájejte na menší kostky, pokapejte mlékem a nechte vsáknout. Kopřivu spařte ve vroucí vodě, sceďte a nechte okapat. Šunku nakrájíme na nudličky, kopřivy posekejte a spolu s na jemno pokrájenou cibulí orestujeme na másle. Tuto směs přidejte s petrželkou, zbytkem mléka a žloutky ke zvlhčení veky. Promíchejte, osolte, opepřete muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do nádivky. Zapékací mísu vymažeme, vysypte moukou a naplňte připravenou nádivkou. Pečte v předehřáté troubě při mírné teplotě 35-40 minut dozlatova. Podávejte teplou, ozdobenou kousky zeleniny nebo natvrdo uvařeným vejcem.

Podobné recepty:

Velikonoční šunková nádivka s kopřivami, Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka, Pikantní jarní nádivka ze tří druhů masa, Velikonoční hrudka