Pikantní jarní nádivka ze tří druhů masa

Potřebujeme:

2 sáčky instantní zeleninové polévky, 200 g vepřového plece, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ PL nasekané pažitky, 6 vajec, pepř, sůl, tuk a strouhanky do zapékací misky, petrželová nať a pažitka na ozdobení

Jak na to:

V 1,2 l vody rozpusťte polévky a přiveďte do varu. Maso vykostíme, vložte do vroucího zeleninového vývaru a vařte asi 40 min.
Housky nakrájejte na menší kostky. Kopřivy spařte, nechte okapat a nasekejte nadrobno. Maso vyjměte z vývaru a nakrájejte ho na kostičky. Vývarem pokapejte housky, nechte vývar vsáknout a smíchejte s masem, kopřivou, pažitkou a žloutky. Z bílků ušleháme sníh, který vmíchejte do směsi, osolte a opepřete. Zapékací mísu vymažte tukem a vysypte strouhankou, dejte do ní nádivku a v předehřáté troubě při mírné teplotě pečte asi 45 min.
Hotovou nádivku nakrájejte na porce, ozdobte petrželkou a pažitkou.

Podobné recepty:

Kuře tří hořčic, Kuře tří hořčic, Piškotový dort, Linecký koláč, Pikantní masová nádivka