Jarní šunka se špenátem

Potřebujeme:

1 kg vepřové kýty, ½ sklenice červeného vína, 750 g čerstvého špenátu (může být také mražený) 3-4 mrkve malý svazek nové cibulky, několik snítek tymiánu a rozmarýnu, 3 stroužky česneku, pepř, sůl, 3 lžičky oleje

Jak na to:

Maso pečlivě opláchněte a nakrájejte tak, aby vznikl dlouhý a plochý plátek. Ten potřete solí a pepřem, pokropte vínem a dejte na několik hodin do chladničky. Špenát uvařte, sceďte a smíchejte s prolisovaným česnekem. Mrkev očistěte, 5 minut povařte a sceďte. Cibulku pokrájíme na čtvrtiny, nať nasekejte nadrobno. Plát masa obložte špenátem, mrkví, pokrájenou cibulkou a posypte bylinkami. Pokropte lžičkou oleje a srolujte. Potom maso svažte nití. Maso opečte na zbytku oleje. Pak ho vložte do pekáče, podlijeme vínem a dejte na 1,5 hodiny péct do trouby vyhřáté na 200 C. Podávejte teplé nebo nakrájené na plátky na studené míse.

Podobné recepty:

Šunka s broskví, Salát s ovčím sýrem, Těstoviny se špenátem a nivou, Pkantní zapečený květák s mozzarellou, šunkou a smetanou, Zapečená vejce s fazolemi