Zapečená vejce s fazolemi

Potřebujeme:

450 g konzervovaných pečených fazolí, 3 lžíce vody, 200 g mraženého sekaného špenátu rozmrazeného, okapaného a vymačkaného do sucha, 5 velkých očištěných jarních cibulí nasekaných na drobno, 6 polévkových lžíc kysané smetany, 100 g strouhaného čedaru, 4 vejce, 6 polévkových lžíc rajské chilli omáčky na taco, čerstvě mletý černý pepř

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 200 C. Fazole smícháme s vodou a rozložíme je na dno mělkého pekáčku. Dáme stranou 2 lžíce jarní cibulky, zbytek smícháme se špenátem a navrstvíme na fazole.
Zeleninu zalijeme kysanou smetanou a posypeme čedarem. Do směsi uděláme čtyři důlky a do každého opatrně rozbijeme jedno vejce. Kolem vajec nalijeme omáčku na taco a vše zapečeme 20 minut v troubě, až vejce ztuhnou.
Hotové jídlo posypeme pepřem a zbývající jarní cibulkou a podáváme s teplými kukuřičnými tortillas nebo pouze s teplým chřupavým pečivem.

Podobné recepty:

Paprikový salát s fazolemi, Sýrový salát s červenou fazolemi, Kapustnice s fazolemi, Zapečená rajčata s tuňákem, Vepřové koleno s fazolemi a kysaným zelím