Pkantní zapečený květák s mozzarellou, šunkou a smetanou

Potřebujeme:

květák( nebo brokolice, nebo brambory ), šunka, jarní cibulka, česnek, smetana, kremžská hořčice, mozzarella, eidam, grilovací koření

Jak na to:

Na pánvi osmahneme jarní cibulku, česnek a šunku ( párek, buřtík, klobásku-alternativy ), mezitím si lehce ovaříme květák rozebraný na růžičky, můžeme klasicky ve vodě mírně osolené, nebo lépe na páře. Zapékací skleněnou misku vymažeme máslem, zasypeme strouhankou, navršíme do ní ovařený květák a posypeme osmahnutou cibulkou s česnekem a šunkou, poklademe nakrájenou mozzarellou a zasypeme nastrouhaným eidamem. Zálivku ze smetany připravíme rozmícháním kremžské hořčice s grilovacím kořením a solí ve smetaně zálivkou zelejeme připravený květák, přikrejeme a dáme péct do trouby ca na 30 - 40 minut.

Podobné recepty:

Zapečený květák, Květák zapečený se šunkou, Zapečený květák, Květák zapečený s pórkem, Zapečený květák