Bramborové lístkové pagáčiky
18.10.2011

3 hrnky polohrubé mouky, 20 g kvasnic, 1 dcl vlažného mléka, 1 kostku cukru, 1 lžička soli, 1 dcl oleje, 3-4 uvařené a vychladlé brambory, 1 Heru (Heru)
Jak na to:Z materiálu vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom rozválíme na pomoučněném vále a nastrouháme brambory a Heru. Těsto poskládáme a necháme v teple vykynout 20 min. Pak těsto znovu rozválíme a postup opakujeme 3-krát. Vykrajujeme z něj pagáče, které potřeme žloutkem ochuceným vegetou (kmínem nebo slanými buráky). Na vrch můžeme nastrouhat i sýr, sezam, příp. jiné k slané chuti se hodící pochutiny nebo koření.
Podobné recepty:Lístkové pagáčiky, Bramborové pagáčiky, Bramborové pagáčiky, Kynuté bramborové pagáčiky, Bramborové pagáčiky