Rajčatová-lilková terinka

Potřebujeme:

1 kg rajčat, 200 g lilku, 20 g želatiny, olivový olej, sůl, grilovací koření, 80 g mozarelly - kuličky, 10 g bazalkového pesta, 10 g čerstvé bazalky

Jak na to:

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a grilujeme na rozehřátém grilu na olivovém oleji. Formu (terinku) vyložíme potravinovou fólií, želatinu rozpustíme v malém množství teplé vody a namáčíme do ní plátky lilku, kterými vykládáme terinku. Rajčata blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, oloupeme, zbavíme jader a ochucené smícháme se zbytkem želatiny. Plníme do terinky a dáme dobře vychladit. Ztuhlou masu vyjmeme z terinky, nakrájíme na plátky a ukládáme na talíř. Zdobíme malými kuličkami mozarelly, bazalkovým pestem a čerstvým lístkem bazalky.

Podobné recepty:

Vaječná - rajčatová polévka, Lilková pomazánka , Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová rýže s kuřecím masem, Lilek se sýrem