Ovesné-špaldové musli
6.10.2011
3 PL ovesných zrn, 2 lžíce špaldových zrn, na špičku nože vanilkové dřeně, 2 sušené datle, 3 PL smetany, 1 lžičku medu, 1 PL zapékaného musli, ovoce dle chuti (1 jablko, ½ banánu, malá hruška)
Jak na to:Ovesná zrna utlučeme na jemno v hmoždíři nebo mlýnku a smícháme v misce s vanilkou. Sušené datle nakrájíme nadrobno a smícháme se zrnem. Přidáme tolik vody, aby byla směs zakryta. Misku přikryjeme a necháme přes noc nabobtnat. Ráno přimícháme smetanu a podle chuti ochutíme medem. Posypeme zapékaný musli. Ovoce omyjeme, nakrájíme na drobno a přidáme k musli nebo zajídáme zvlášť.
Podobné recepty:Müsli, Špaldové koláče , Domácí müsli zajíce Zazy, Špaldové sušenky z pivního těsta , Hrudky s müsli