Segedín

24.10.2011
Potřebujeme:

vepřové maso, kysané zelí, zakysanou smetanu, sůl, pepř, 1-2 bobkové listy, červenou papriku, vodu, cibulku, olej, mouku

Jak na to:

Na oleji do růžová osmažíme cibulku, přidáme maso a silně osmahneme. Když je maso polo upečené, stiskneme plamen na nejmenší a přidáme sůl, červenou papriku, bobkový list a špetku pepře. Necháme 15 minut na středním plameni udusit skoro do měkka, a pak přidáme zelí a necháme ještě 20 minut dusit. Když je zelí měkká, ve sklenici smícháme 1,5 dcl vody, 2 PL polohrubé mouky a špetku červené papriky. Slijeme to do hrnce k zelí a vaříme ještě 5 minut (místo vody můžeme dát i mléko, bude to chutnější).

Podobné recepty:

Segedín z uzeného kuřete, Segedín, Segedín