Segedín

Potřebujeme:

500g vepřová plec nebo bůčku, sáček kysaného zelí, sádlo, 3 cibule, bobkový list, kmín, sladká paprika, sůl, šlehačka, hl. mouka nebo hotová jíška Knorr

Jak na to:

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, osmažíme ji do zlatava, na to dáme maso, zprudka zatáhneme, zasypeme paprikou, kmínem, bobkovým listem, promícháme, přidáme půl sáčku zelí a hned přilijeme horkou vodu, aby paprika nezhořkla. Dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme zbytek zelí, podlijeme. Dochutíme podle chuti, můžeme dát i cukr. Zakápneme šlehačkou s trochou mouky nebo jen jíškou Knorr a trochu šlehačky pro zjemnění.

Podobné recepty:

Segedín z uzeného kuřete, Segedín, Segedín