Segedín

15.5.2008
Potřebujeme:

Maso ( libový bůček, plecko), cibule, česnek, sádlo, kysané zelí, 1/2 masoxu, voda, koření( ml. červená paprika, sůl, pepř, grilovací koření, mletý kmín, trochu vegety), šlehačka, trochu mouky

Jak na to:

Maso si nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, kde přidáme sádlo, trochu vody, posypeme grilovacím kořením, cibulí a česnekem (cibule na kostičky, česnek na plátky), ještě trochu posolíme a dáme normálně péct do trouby (podle množství, peču tak asi 1 1/2 hodinky). Mezitím si propláchneme zelí (já ho ještě krájím, nemám ráda dlouhý nudle), dáme do hrnce zalijeme tak do 3/4 vodou, přidáme 1/2 masoxu, mletý kmín (dávám opravdu hodně) a mletou papriku, vaříme a až je zelí měkké, přidám do něho maso i s výpekem a šťávou. Nakonec 1/2 šlehačky smíchám s trochou mouky a přes síto vliju do guláše a přidám zbytek šlehačky, opepřím a popř. dosolím, ještě chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Podobné recepty:

Segedín z uzeného kuřete, Segedín, Segedín