Kaštanový řez

14.11.2012
Potřebujeme:

Piškot: 4 vejce, 6 lžic krystalového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 1 lžíci kakaa, 1 prášek do pečiva
Náplň: 1/2 másla, 3 lžíce moučkového cukru, 1 kostku kaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 3 dcl mléka
Karamelová šlehačka: 4 lžíce krystalového cukru, 3 dcl mléka, 2 práškové šlehačky, 1 ztužovač šlehačky

Jak na to:

Celé vejce vyšleháme. Přidáme olej, mouku, kakao a kypřící prášek. Promícháme a dáme péct do vyhřáté trouby.
Po vychladnutí těsto necháme na plechu a natřeme ho nádivkou. Na náplň přijde vrstva karamelové šlehačky.
Náplň: Z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo, moučkový cukr a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do vychladlé kaše.

Karamelová šlehačka: Cukr upálíme na karamel, no dřív, než se rozpustí, zalijeme ho mlékem. Po vychladnutí ho smícháme se šlehačkami, ztužovačem a vyšleháme.

Podobné recepty:

Kaštanový máslový krém, Kaštanový řez trochu jinak, Kaštanový nákyp s karamelem, Kaštanový likér, Kiwi řez