Kung-pao

24.10.2011
Potřebujeme:

½ kg kuřecího masa (prsa, příp. Vykostěné tmavé maso), 2-3 hrsti arašídů (nebo sekaných mandlí), ½ lžičky soli, 1 lžičku ml.černého koření, ½ lžičky ml.zázvoru, ½ lžičky glutasoli (nemusí být), 2-3 lžíce solamylu, cca dcl sojové omáčky, olej, 1 malou chilli papričku nebo 1 stroužek česneku (dle chuti)

Jak na to:

Maso nakrájíme na proužky, v míse smícháme s polovinou sojové omáčky, pepřem, solí, zázvorem, solamylem a glutasoli. Necháme marinovat v lednici minimálně ½ hodiny (čím déle, tím lépe, může být i do druhého dne). Na pánvi zahřejeme olej (cca 4-5 lžic), když chceme jídlo pikantní, opečeme 1 rozdrobenou chilli papričku nebo nakrájený česnek. Přidáme maso a opékáme ze všech stran cca 3-4 minuty, dokud nezhnědne. Potom přidáme arašídy a opékáme další asi 3 minuty. Nakonec přidáme zbylou sójovou omáčku, tehdy to začne prskat a šumět, maso zhnědne do finální podoby. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

Podobné recepty:

Kachní stehna kung pao, Vegetariánské kung-pao, Kuře na způsob Kung-Pao, Kuře na způsob kung-pao, Kung - Pao