Kuřecí kung-pao (na slovenský způsob)
17.10.2011

Omáčka: 3 lžíce sójové omáčky, 3 PL červeného vína, trochu likéru z jeřábu (nebo podobného), 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku grilovacího koření
Kuřecí prsa (asi 500 g)
Kuřecí prsa (asi 500 g) pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme odstát několik hodin v chladničce. Potom poprášíme solamylem a dáme na pánev potřeným olejem. Podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Potom odkryjeme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání odpaří zbytek vývaru. Polijeme omáčkou a ještě pár minut mícháme. Podáváme s rýží, hranolkami, salátem z čerstvé zelí a kukuřicí.
Podobné recepty:Kachní stehna kung pao, Kuře na způsob Kung-Pao, Kuře na způsob kung-pao, Vegetariánské kung-pao, Kuře na způsob kung-pao