Zapečený těstovinový mazec

těstoviny (jakékoliv), mleté maso (1/2 hovězího, 1/2 vepřového) na jeden balíček těstovin 0,5 kg, 1 čertovské omáčku, 1 cikánskou omáčku, šlehačku, pepř, sůl, bazalku, česnek, cibule, sýr na strouhání
Jak na to:Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje. Mezitím si připravíme vynikající omáčku. Nakrájíme si cibulku na jemno a pomalu ji osmahneme, nesmí zhnědnout. Pak přidáme, mleté maso a osmažíme.
Přidáme všechno koření, občas promícháme, aby se nám maso nepřipálilo. Potom vylijeme opatrně zbytek oleje, zalijeme čertovské a cikánskou omáčkou (můžeme nahradit i loupanými rajčaty, pokud chystáte pro nejmenší) a nakonec přilijeme šlehačku.
Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče. Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10 minut zprudka zapéct, do předem dobře vyhřáté trouby. Pak dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
zapeČenÝ tĚstovinovÝ mazec,hotové za 30minut., Zapečený pórek, Těstovinový salát, Zapečený chleba, Těstovinový salát