zapeČenÝ tĚstovinovÝ mazec,hotové za 30minut.

Potřebujeme:

těstoviny(jakékoliv)počet si určete sami, mleté maso (1/2hovězího1/2vepřového) na jeden balíček těstovin, půl kila, 1 čertovská omáčka, 1 cikánská omáčka, šlehačka, pepř, sůl, bazalka, česnek, cibule,sýr na strouhání

Jak na to:

Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje.Mezitím si připravíme vynikající omáčku.Nakrájíme si cibulku na jemno a pomalu ji osmahneme,nesmí nám shnědnout.Po té přidáme,mleté maso-osmahneme.Přidáme veškeré koření,občas promícháme,aby se nám maso nepřipálilo.Po té vylijeme opatrně zbytek oleje,zalejeme čertovskou a cikánskou omáčkou(můžeme nahradit i loupanými rajčatami,pokud chystáte pro ty nejmenší) a nakonec přilejeme šlehačku.Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče.Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby.Po té dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Zapečený těstovinový mazec, Těstovinový salát , Likvidátor, Zapečený pórek, Celozrnný chléb jak ho neznáte