Zapečený pórek

Potřebujeme:

6 pórků, 150 g ementálu (nebo jiného tvrdého sýra), 100 strouhanky, 60 g másla, sůl

Jak na to:

Pórek pečlivě očistíme, nařeľeme podle velikosti hrnce a sváľeme nití do svazečků, aby se během vaření nerozpadl. Uvaříme ho do měkka ve slané vodě, necháme dobře okapat a narovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vrstva pórku v misce by měla být alespoň třícentimetrová. Strouhanku osmaľíme na dvou třetinách másla a pórek v misce posypeme. Na jemném struhadle nastrouháme ementál, navrstvíme na strouhance v misce a poklademe kousky zbylého másla. Zprudka opečeme v troubě dozlatova.

Zapečený pórek podáváme s bílým chlebem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Podobné recepty:

Zapečený pórek, Zapečený hermelín v listovém těstě, Pórek zapečený s uzeným masem, Květák zapečený s pórkem, Květák zapečený s pórkem