Pórek zapečený s uzeným masem

Potřebujeme:

1 kilogram pórku, 600 gramů uzeného masa, 900 gramů brambor, 150 gramů sádla, 5 vajec, 50 gramů strouhanky, 1/4 litru mléka, 100 ml smetany, 50 gramů másla, sůl, pepř

Jak na to:

Pórek nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Brambory uvaříme ve slupce. Pekáč vymastíme, vysypeme strouhankou, na dno rozložíme polovinu oloupaných a nakrájených brambor, na ně dáme na nudličky nakrájené maso a také scezený pórek. Zakryjeme zbylou částí brambor a opepříme. V mléce rozšleháme vejce, sůl a smetanu, nalijeme na brambory a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

Podobné recepty:

Zelné palačinky s uzeným masem, Zapečený pórek, Závin s uzeným masem, Zapečený pórek, Zapečené těstoviny s nivou a uzeným