Masové knedlíčky v citronové omáčce

20.10.2011
Potřebujeme:

500 g mletého vepřového masa, 2 vejce, 2 cibule, 1 lžíci hořčice, 2 citrony, olej na smažení, 1 lžíci nasekané petrželky, 1 lžičku mleté ​​červené papriky, pepř, sůl

Jak na to:

Mleté maso, vejce, hořčici, nadrobno nasekanou cibuli, sůl, mletou papriku, pepř a nakrájenou petrželku spolu dobře smícháme. Navlhčenýma rukama tvarujeme z masové hmoty knedlíčky, které vysmažíme na oleji. Hotové knedlíčky vyjmeme a do výpeku dáme smažit na kolečka nakrájenou druhou cibuli. Po chvíli přidáme kůru z dobře omytého citronu a také nakrájenou dužinu bez pecek. Ochutíme šťávou z druhého citronu, promícháme a krátce povaříme. Masové knedlíčky podáváme polité citronovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Podobné recepty:

Masové knedlíčky, Hovězí polévka s knedlíčky, Rýžové-masové knedlíčky v zelí, Bylinkově - drůbeží knedlíčky (do polévky), Rýžovo-masové knedlíčky v zelí