Masové knedlíčky
30.4.2008
100 gramů mletého masa (hovězí a vepřové), žemle, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 10 gramů másla nebo sádla, lžička hladké mouky, pepř, sůl, 1-2 lžíce strouhanky.
Jak na to:Žemli pokrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou, strouhankou a promícháme. Z hmoty uděláme malé knedlíčky, zavaříme je do vařící polévky a uvaříme přibližně 4 minuty.
Podobné recepty:Masové knedlíčky v citronové omáčce, Hovězí polévka s knedlíčky, Rýžové-masové knedlíčky v zelí, Rýžovo-masové knedlíčky v zelí, Knedlíčky