Boršč

Potřebujeme:

2 velké cibule, 2 velké mrkve, 1 petržel, 1 menší kedlubna, 5 brambor, 1 rajčatový protlak, 2 celé stroužky česneku, 1 hlávku zelí, 1 / 2 hlávky kapusty, 1 červenou řepu, 300 g hovězího masa, 300 g vepřového masa , 1,2-1,5 l vývaru, sůl, celou kmín, vegetu, pepř, 1-2 lžičky octa, zakysanou smetanu na ozdobení

Jak na to:

Oloupané cibule posekáme nadrobno. Nahrubo nastrouháme mrkev, petržel a kedluben. Zelí s kapustou pokrájíme na nudličky. V misce zeleninu spolu smícháme, osolíme, posypeme celou kmínem a necháme 15 minut odstát. Pak ji přendáme do většího hrnce, přilijeme litr vývaru, přidáme nakrájenou červenou řepu, celé stroužky česneku, rajčatový protlak a na mírném ohni pomalu vaříme. Očištěné brambory nakrájíme na kostky a po 30 minutách vaření přidáme do hrnce. Podle potřeby přiléváme zbylý vývar a spolu vaříme do změknutí. Hovězí a vepřové maso nakrájíme na menší kousky. Do osolené vody dáme vařit nejdříve hovězí maso. Asi v polovině vaření přidáme nakrájené vepřové maso a vaříme do změknutí. Uvařenou zeleninu ochutíme vegetou, pepřem, přidáme kousky uvařeného masa a spolu krátce povaříme. Na závěr můžeme podle potřeby ochutit octem a jednotlivé porce ozdobit zakysanou smetanou.

Podobné recepty:

Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce)