Opekance s mákem

14.10.2011
Potřebujeme:

2 lžíce másla, 100 g máku, 30 g droždí, mléko, 500 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 20 g moučkového cukru, sůl

Jak na to:

Droždí rozmícháme v troše vlažného mléka, přidáme sůl, lžíci cukru a lžíci mouky. Necháme vykynout na teplém místě. Mouku prosejeme, přidáme vykynutý kvásek a mléko podle potřeby. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto nakrájíme a rozválíme na palice asi 1 cm silné. Palice nakrájíme na kousky, které uložíme na vymazaný plech. Necháme chvilku vykynout a upečeme ve vyhřáté troubě. Před podáváním opekance spaříme vařícím mlékem a posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Vánoční opekance - pupínky, Zelenino-hřibová polévka s opekancemi, Vánoční opekance, Brynzové opekance, Slané kolečka s mákem