Zelenino-hřibová polévka s opekancemi
14.5.2012
1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 4 větší brambory, petrželová a celerová nať, hrst sušených hub, pepř, sůl
Opekance: kynuté těsto, povidla, olej
Kořenovou zeleninu, brambory a natě uvaříme ve slané vodě. Po uvaření vše rozmixujeme. Zvlášť uvaříme houby, které i s vývarem vlijeme do krémové polévky, provaříme a ochutíme kořením. Z vykynutého těsta vypracujeme malé buchtičky - opekance, které nejprve nasucho opékáme na desce a hned potom smažíme na oleji. Hotové opekance potřeme švestkovými povidly a podáváme spolu s horkou polévkou.
Podobné recepty:Hřibová polévka, Hřibová polévka, Hřibová polévka, Vánoční hřibová polévka , Hřibová polévka