Vánoční hřibová polévka
2 hrsti sušených hříbky (mohou být i jiné sušené houby), 1 hrst nedrcený ječných krup, 1 hrst sušených švestek, 2 bobkové listy, 1 šlehačka, asi 3-4 PL polohrubé mouky, 3/4 l mléka, 2 lžičky cukru, pepř, 1/2 l vody, sůl
Jak na to:Sušené houby namočíme na 5 minut do vody. Dáme vařit vodu, kroupy, bobkový list, houby, sůl, pepř. Asi po 1/4 hodině přidáme sušené švestky. Když jsou houby měkké (asi po půl hodině) přidáme zavářku z mouky a šlehačky, rozředíme mlékem a podle chuti přisladíme a přisolíme. Necháme přejít varem a polévka je hotová. Nejlepší je, když troška vychladne.
Pozor: Je třeba ji udělat trochu řidší, protože po vychladnutí zhoustne. Jako každá mléčná polévka
Hřibová polévka, Hřibová polévka, Hřibová polévka, Novoroční bábovka, Hřibová polévka