Sýrové pagáče

Potřebujeme:

350 g polohrubé mouky, jeden kelímek zakysané smetany, 250 g Palmarínu, jednu lžičku soli, 100 g strouhaného tvrdého sýra, dvě lžičky kypřícího prášku do pečiva, strouhaný parmezán, jedno vejce, strouhaný tvrdý sýr, sůl

Jak na to:

Polohrubou mouku smícháme s kysanou smetanou, kypřícím práškem, se změklým Palmarínem, solí a strouhaným tvrdým sýrem. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Po odležení těsto rozválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 1 cm a pomocí kulaté formičky vykrajujeme pagáče. Ukládáme je na plech pokrytý papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Upečené a ještě teplé pagáče posypeme strouhaným parmezánem.

Podobné recepty:

Sýrové pagáče, Pagáče, Pagáče, Pagáče, Pagáče