Sýrové pagáče

Potřebujeme:

Těsto: 350 g polohrubé mouky, jeden kelímek zakysané smetany, 250 g Palmarínu, jednu lžičku soli, 100 g strouhaného tvrdého sýra, dvě lžičky kypřícího prášku do pečiva, strouhaný parmezán
Na potření: jedno vejce, strouhaný tvrdý sýr, sůl

Jak na to:

Polohrubou mouku smícháme se zakysanou smetanou, kypřícím práškem, se změklým Palmarín, solí a strouhaným tvrdým sýrem. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a odložíme na dvě hodiny do chladničky. Po odležení těsto rozválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi jeden centimetr a pomocí okrouhlé formičky vykrajujeme pagáče. Ukládáme je na plech pokrytý papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Upečené a ještě teplé pagáče posypeme strouhaným parmazánem.

Podobné recepty:

Sýrové pagáče, Pagáče, Pagáče, Pagáče, Pagáče