Skořicové pohankové koláče

Potřebujeme:

140 g pšeničné hladké mouky, 60 g pohankové hladké mouky, 100 g Palmarínu, 70 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžičku skořice

Jak na to:

Mouku prosejeme na desce a přidáme prosátý cukr. Do středu uděláme důlek, kde dáme vejce. Přidáme tuk, skořicový cukr a Palmarín. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odstát 1 hodinu v chladu. Na pomoučněné pracovní desce vyválíme těsto a vypichujeme kolečka. Pečeme na plechu s pečícím papírem. Pečeme 12 minut při 175 C. Po vychladnutí dokončíme spojením rybízového povidel, politím čokoládovou polevou a posypáním sekanými, praženými oříšky.

Podobné recepty:

Brambory s pohankou, Kynuté těsto na všechno, Špaldovo-pohankové celozrnné palačinky, Pohanková kaše s cukrem a skořicí, Pohanková kaše s cukrem a skořicí