Vanilkové pohankové koláčky

1.11.2011
Potřebujeme:

140 g pšeničné hladké mouky, 60 g pohankové hladké mouky, 100 g Palmarínu, 70 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Mouku prosejeme na desce a přidáme prosátý cukr. Do středu uděláme důlek, kde dáme vejce. Přidáme tuk, vanilkový cukr a Palmarín. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odstát 1 hodinu v chladu. Na pomoučněné pracovní desce vyválíme těsto, vypichujeme kolečka. Pečeme na plechu s pečícím papírem. Pečeme 12 minut při 175 C. Po vychladnutí spojíme rybízovým džemem, politím čokoládovou polevou a posypáním sekanými, praženými oříšky.

Podobné recepty:

Brambory s pohankou, Vdolkové koláčky, Nekynuté koláčky, Špaldovo-pohankové celozrnné palačinky, Pohanková kaše s cukrem a skořicí