Křehké těsto

12.12.2011
Potřebujeme:

2 vejce, 400 g mouky, 150 g másla nebo tuku, 1 lžičku cukru, 1 lžička prášku do pečiva, tuk na vymazání formy, sůl

Jak na to:

Mouku prosejeme na desku. Přimícháme prášek do pečiva, cukr a sůl.
Tuk nakrájíme na plátky a spolu s vejci přidáme do mouky. Směrem zvenčí dovnitř vypracujeme jednolité těsto. Zabalíme do vlhké utěrky a necháme odpočívat v chladničce asi 1 hodinu.
Vyválíme na pomoučněném vále a vložíme do vymazané formy na pizzu.
Zabalené do alobalu vydrží na chladném místě i 5 dní.

Tip: Křehké těsto se snadno připaluje. Abychom tomu předešli, je třeba používat ohřáté máslo, ale na druhé straně nesmí být velmi měkké.

Podobné recepty:

Křehké těsto na pizzu, Křehké linecké, Jemný tvarožník, Vínové cukroví, Cukroví ze šlehačky