Křehké těsto na pizzu

27.9.2011
Potřebujeme:

2 vejce, 400 g mouky, 150 g másla (tuku), 1 lžičku cukru, 1 lžičku prášku do pečiva, tuk na vymazání formy, sůl

Jak na to:

Mouku prosejte na desku. Přimíchejte prášek do pečiva, cukr a sůl. Tuk nakrájejte na plátky a spolu s vejci přidejte do mouky. Směrem zvenku dovnitř vypracujte jednolité těsto. Zabalte do vlhké utěrky a nechte odpočívat v chladničce asi 1 hodinu. Vyválejte na pomoučněném vále a vložte do vymazané formy na pizzu. Vlastnosti tohoto cesta určuje množství a kvalita tuku. Na jeho přípravu by se měl používat pouze prvotřídní tuk. Křehké těsto lze dobře uchovávat. Zabalené do alobalu vám vydrží na chladném místě i 5 dní.
Tip: Křehké těsto se snadno připaluje. Abyste tomu předešli, používejte zahřáté máslo, ale na druhé straně nesmí být velmi měkké. Důležité je i to, aby se všechny přísady promíchaly co nejrychleji, protože máslo jinak vystoupí na povrch.

Podobné recepty:

Křehké těsto, Pizza se čtyřmi druhy sýra, Pizza se čtyřmi druhy sýra, Těsto na pizzu, Pizza podle chuti