Jemný tvarožník

7.10.2011
Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 125 g másla, na špičku nože soli, 30 g moučkového cukru, 1 žloutek, 2 PL vody, 1 vanilkovou tobolku, 750 g tučného tvarohu, 4 lžíce oleje, 300 g cukru, 3 žloutky, 40 g maizeny, 3 bílky

Jak na to:

Mouku prosejeme na desku, přidáme máslo, sůl, cukr, žloutek, vodu a vše spolu smísíme na těsto. Křehké těsto zabalíme do alobalu a odložíme na 1 hod.. do chladničky odpočívat. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Vanilkovou tobolku podél rozřízneme a vyškrabeme dřeň. Tvaroh, žloutky, cukr, olej, maizenu a vanilkovou dřeň utřeme do pěny. Bílky utřeme na tuhý sníh a zlehka zamícháme do tvarohové hmoty. Křehké těsto rozválíme, vyložíme jím dno a boční stěny dortové formy a naplníme tvarohovou směsí. Koláč pečeme 50-60 min. na druhé příčce trouby odspodu. Posledních 10 min. necháme dvířka trouby pootevřená. Upečený koláč necháme vychladnout ve vypnuté a otevřené troubě.

Podobné recepty:

Tvarožník, Tvarožník, Tvarožník, Utopenci, Kiwi moučnik