Křehké těsto

2 vejce, 400 g mouky, 150 g másla nebo tuku, 1 lžičku cukru, 1 lžička prášku do pečiva, tuk na vymazání formy, sůl
Jak na to:Mouku prosejeme na desku. Přimícháme prášek do pečiva, cukr a sůl.
Tuk nakrájíme na plátky a spolu s vejci přidáme do mouky. Směrem zvenčí dovnitř vypracujeme jednolité těsto. Zabalíme do vlhké utěrky a necháme odpočívat v chladničce asi 1 hodinu.
Vyválíme na pomoučněném vále a vložíme do vymazané formy na pizzu.
Zabalené do alobalu vydrží na chladném místě i 5 dní.
Tip: Křehké těsto se snadno připaluje. Abychom tomu předešli, je třeba používat ohřáté máslo, ale na druhé straně nesmí být velmi měkké.
Křehké těsto na pizzu, Křehké linecké, Jemný tvarožník, Vínové cukroví, Cukroví ze šlehačky