Plněné vepřové maso

Potřebujeme:

2 porce vepřového kotletu, pepř, sůl
Náplň: 150 g cibule, 100 g barevných paprik, 2 vejce, 60 měkkého salámu, 250 ml vývaru z bujónové kostky, hladkou mouku, olej

Jak na to:

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky, které rozklepeme, osolíme a opepříme z obou stran mletým pepřem.
Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme nakrájené barevné papriky a spolu podusíme. Osolíme a okořeníme mletým pepřem, přidáme rozšlehaná vejce a uděláme hustou smaženici. Necháme mírně vychladnout.
Na řízky položíme plátky měkkého salámu. Na to rozetřeme připravenou náplň. Maso napůl přeložíme a konce spojíme jehlami. Naplněné maso prudce opečeme na horkém oleji z obou stran. Podlijeme horkým vývarem, přikryjeme pokličkou a udusíme doměkka. Maso během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
Po udušeni ho vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme.

Podobné recepty:

Vepřové řízky plněné kuřecí játry, Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové karé plněné bylinkovým sýrem, Plněné medailonky