Vepřové řízky plněné kuřecí játry
1 kg vepřové kýty, 200 g kuřecích jater, 80 g oleje, 60 g másla, hladkou mouku, zeleninový vývar, grilovací koření, vegetu, pepř, sůl
Jak na to:Kuřecí játra pokrájíme na nudličky, podusíme na másle a okořeníme. Hotovou játra osolíme. Z vepřové kýty nakrájíme 12 řízků, rozklepeme, osolíme, posypeme vegetou. Na polovinu řízku dáme dušenou játra, v polovině přeložíme, okraje sklepem a upevníme párátky. Řízky poprášíme moukou, poklademe do vymazaného pekáče, podlijeme vývarem a dusíme v troubě přikryté alobalem. Ke konci pečení alobal odložíme, maso posypeme grilovacím kořením a dopečeme dočervena. Podáváme s bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:Vepřové s játry, Bramborové kuličky s restovanou kuřecí játry, Plněné řízky nivou a broskvemi, Plněné kuřecí řízky, Dušené kuřecí řízky s cibulí