Bramborový salát
1 kg brambor, 5 vajec, 1 majonézu, 1 konzervu hrášku s mrkví (400 g), 1 cibuli, 2 lžíce octa, 2 větší kyselé okurky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžičku moučkového cukru, pepř, sůl
Jak na to:Neoloupané brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Za tepla oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na malé kostky nebo kolečka. Cibuli nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme. Vše spolu s hráškem, mrkví a nadrobno nakrájenou okurkou opatrně promícháme. Do vody dáme ocet, cukr a přivedeme do varu. Asi polovinu nálevu ještě za tepla vlijeme do salátu. Promícháme, přidáme majonézu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Podle chuti dolijeme zbývající nálev a ještě jednou promícháme. Necháme vychladnout.
Podobné recepty:Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát