Piškotový věnec s čokoládou

Potřebujeme:

3 vejce, 170 g moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 150 g čokolády na vaření, 1 / 8 l oleje, 1 / 8 l smetany, 2 lžičky prášku do pečiva, 250 g polohrubé mouky, špetku soli, máslo, strouhanku

Jak na to:

Vejce, cukr, sůl a vanilkový cukr utřeme do pěny. Čokoládu nalámeme na kousky. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Postupně do ní vmícháme směs oleje a smetany, mícháme ale nešleháme. Opatrně spojíme s vaječnou pěnou, důkladně promícháme a nakonec přidáme kousky čokolády. Ještě jednou promícháme. Nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě, po vychladnutí necháme bábovku 15 min odstát a vyklopíme.

Podobné recepty:

Šlehačkové řezy, Velikonoční věnec, Kynutý věnec, Velikonoční kynutý věnec, Likérový ​​věnec s mandarinkami