Smažené krůtí řízky na šťávě
3.11.2011

60 dkg krůtích prsou, sůl, 15 dkg strouhanky, 3 vejce, olej
Šťáva: 2 dcl vody, 3 lžíce oleje, 3 lžíce másla, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hořčice, pepř harmonie chuti
Krůtí maso nakrájíme na řízky, osolíme a z obou stran obalíme ve strouhance. Naklepeme tak, aby se strouhanka dostala do masa. Potom namočíme v rozšlehaných vejcích a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Vložíme do připravené šťávy a asi 15 minut podusíme.
Příprava šťávy: Všechny přísady spolu smícháme a rozvaříme. Podáváme s rýží nebo s bramborovými hranolky a s hlávkovým salátem.
Zapékané smažené řízky, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí prsa s broskví, Krůtí řízky v chmýří