Vepřové řízky

Potřebujeme:

6-8 vepřových řízků, 1 kg brambor, 3 vejce, 4 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 500 g mrkve, 250 g petržele, 250 g celeru, 2 cibule, 6-8 plátků oravské slaniny, majoránku, 1 bobkový list, celé černé a nové koření, pepř, sůl olej na potření pekáče

Jak na to:

Omyté osušené řízky naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěné brambory na jemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, sůl a připravíme těsto jako na bramboráky. Dno vyššího pekáče potřeme olejem, přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu, celé černé a nové koření a bobkový list. Na zeleninovou vrstvu poklademe řízky, které obložíme plátky slaniny. Vše zalijeme bramborovým těstem. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi hodinu. Podáváme s vařenými brambory, okurkovým salátem nebo se sterilizovaným zeleninou.

Podobné recepty:

Vepřové řízky s jablky, Vepřové na česneku, Pikantní vepřové řízky, Marináda na vepřové řízky, Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou