Pažitková polévka

Potřebujeme:

100 g kořenové zeleniny, 50 g másla, 50 g krupice, 1 a 1 / 4 l vývaru z kostí nebo slepičího bujónu, 2 žloutky, 50 g nastrouhaného sýra, asi 2 svazku pažitky, muškátový oříšek (1 / 4), sůl

Jak na to:

Na polovině másla osmahneme omytou, očištěnou a nadrobno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme krupici, osmahneme dozlatova a zalijeme vývarem. Druhou polovinu másla utřeme s žloutky, s nastrouhaným sýrem, osolíme a přimícháme do horké polévky. Nakonec přidáme omytou a nadrobno posekanou pažitku a nastrouhaný muškátový oříšek.

Podobné recepty:

Smetanová rajčatová polévka, Česneková pomazánka, Pažitková omáčka, Pažitková omáčka, Pažitková pomazánka s vejci