Anglická roštěná
7.11.2011

4 velké plátky roštěnky, máslo, olej, 200 ml hovězího vývaru, pepř, sůl
Jak na to:Plátky roštěnky slabě naklepeme, osolíme, opepříme, okraje nařízneme, aby se nekroutily a opečeme v rozpáleném oleji z každé strany asi 8 minut. Ze šťávy po opékání masa sklidíš tuk, přidáme do ní kousek másla, přilijeme hovězí vývar nebo jen horkou vodu, povaříme a zalijeme jí roštěnky uloženy na ohřáté míse. Podáváme s opečenými bramborami a s dušenou zeleninou. Na ochucení přidáme kečup, hořčici nebo worcesteru.
Podobné recepty:Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Plněný pstruh, Roštěná na znojemský způsob, Zapékané brambory s nivou a anglickou slaninou