Hovězí na víně a hořčici s čekankou

Potřebujeme:

500 g libového hovězího bez kosti, 1 cibuli, 1 / 2 mrkve, 1 / 2 stonkového celeru, 2 lžíce hořčice, 200 ml smetany na vaření - ne kyselé, 3 hlávky červené čekanky, 150 ml extra panenského olivového oleje, 150 ml bílého vína , sůl, pepř, čerstvou šalvěj a rozmarýn

Jak na to:

Na pánvi podusíme pokrájenou cibulku, celer a mrkev. Přidáme maso pokrájené na kostky a dusíme ho asi 10 minut, potom směs podlijeme vínem a necháme ho pomalu odpařovat. Přisypeme aromatické bylinky, podlijeme trochou vody a asi 1 / 2 hodiny dusíme pod pokličkou. Občas zkontrolujeme, pokud třeba, přilijeme trochu vody a vína. Když už je maso měkké, přidáme na proužky nakrájenou čekanku. Těsně před odstavením přidáme hořčici a smetanu. Dochutíme solí a pepřem a podáváme teplé.

Podobné recepty:

Hovězí roláda na červeném víně, Masová pomazánka, Masová pomazánka, Hovězí roštěná s cibulí, Hovězí maso dušené na hořčici