Pečený plněný krocan
1 krocan, 8 rohlíků, pepř, sůl, játra z krocana, 150 g sterilovaného hrášku, 50 g mandlí, 50 g anglické slaniny, majoránka, 4 vejce, 1 cibuli, 8 lžic oleje, 2 dcl piva, 4 dcl mléka, 1 lžíci měla, olej na pečení
Jak na to:Vyčištěného krocana dobře omyjeme, nasolíme a necháme hodinu stát. Pak ho prošpikujeme oloupanými mandlemi a anglickou slaninou. Rohlíky nakrájíme na kolečka upražíme na oleji. Na jedné lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k osmaženým rohlíkem. Vše zalijeme mlékem, přidáme podle chuti sůl, pepř a 1 lžíci majoránky, vajíčka a vše dobře promícháme. Játra nadrobno posekáme a dáme do připravené nádivky, kterou za stálého míchání dusíme až do zhoustnutí a naplníme ní připraveného krocana, otvor zašijeme, na pekáči krocana potřeme pivem. V polovině pečení krocana převrátíme. Nakonec ho rozčtvrtíme a podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Pečený krocan se zelím, Pečený bůček plněný zelím, Pečený plněný bůček, Krocan s mandlovou nádivkou, Králík pečený s paprikou