Kuře s česnekovou nádivkou pečené v zelí

Potřebujeme:

1 kuře
Náplň: 2 rohlíky, 1 vajíčko, lžíci másla, slaninu, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, trochu mléka, 0,5 kg kysaného zelí, kmín, sůl, trocha oleje, 1 velkou cibuli

Jak na to:

Lžíci másla utřeme s trochou soli a vajíčkem. Přidáme na kostky nakrájené rohlíky, nakrájenou slaninu, pepř, prolisovaný česnek a trochu mléka. Dobře zamícháme, aby se suroviny spojily. Kuře dobře omyjeme, osolíme a naplníme. Uzavřeme jehlou, nebo pevně sešijeme. Okořeníme kmínem a dáme do skleněné mísy nebo hlubšího pekáče. Podlijeme vodou a dáme péct. Podléváme výpekem. Po půlhodině pečení přidáme do nádoby s kuřetem kvašené zelí a podle potřeby přidáme vodu. Kuře i podle potřeby obrátíme a pečeme doměkka. Nakonec osmahneme do růžová na troše oleje nakrájenou cibuli a promícháme se zelím. Vypneme troubu a necháme 10 minut. Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky.

Podobné recepty:

Kuře na kysaném zelí, Pečené kuře s nádivkou, Pečené kuře se salámovou nádivkou, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí