Pečené kuře se salámovou nádivkou

Potřebujeme:

1 středně velké kuře, sůl, koření na pečené kuře, 1 dcl oleje, na nádivku potřebujeme 4 rohlíky, 2 vejce, 1 KL polévkového sušeného koření, 30 dkg slovenské točené salámy, 50 g másla

Jak na to:

Z rohlíků namočených ve vodě, vajec, polévkového sušeného koření a na kostičky nakrájené salámu uděláme nádivku. Dáme ji pod kůži umytého a osoleného kuřete. Na každou stranu nádivky přiložíme půl másla. Kuře potřeme kořením a olejem. Zbytkem oleje kuře podléváme. Pokud začne chytat hnědou kůži, přetočíme ho, opepříme a dopékáme. Troubu předehřejeme na 250 stupňů a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 1 hodinu. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.

Podobné recepty:

Pečené kuře s nádivkou, Kuře s kukuřičnou nádivkou, Pečené plněné kuře, Pečené kuře plněné žampiony, Italské kuře